TBWA lanceert business strategy & consultancy bureau: New Growth Strategies

Marc van Eck aan het roer bij nieuwe dochter TBWA\NEBOKO

Amsterdam, 1 oktober 2019 – Reclamebureau TBWA\NEBOKO lanceert vandaag een nieuwe ‘business strategy & consultancy’ dochter: New Growth Strategies. Marc van Eck, auteur van onder andere de bestseller ‘Business Plan op 1 A4’ en oprichter van Business Openers, gaat het bedrijf leiden samen met Joost van Gelder, partner bij Business Openers. Het bureau lanceert met een team van consultants en vooraanstaande klanten.

Merkstrategie en business strategie
Merken bouwen is veel meer dan reclame. Meer en meer gaan merkstrategie en businessstrategie hand in hand. En zonder creatieve kracht heeft business strategy minder impact. Adviesfirma’s en (traditionele) reclamebureaus komen elkaar niet tegen in bijvoorbeeld marketingpitches maar ze werken in feite voor dezelfde klanten, dus kruisen ze elkaar wél.  

TBWA krijgt zodoende van haar klanten steeds vaker de vraag om te acteren op het kruispunt van bedrijfsstrategie en creativiteit. De reclamewereld moet nieuwe oplossingen bieden en met New Growth Strategies speelt TBWA in op deze vraag. TBWA, het grootste reclamebureau van Nederland, gaat daarom samen met het beste bureau in bedrijfsstrategie.  

Zelfstandig bureau in TBWA netwerk
New Growth Strategies is onder leiding van Marc van Eck en Joost van Gelder een zelfstandig bureau in het netwerk van TBWA. Zo focust het team van consultants zich op strategie en positionering en werken ze desgewenst intensief samen met TBWA voor de perfecte creatieve doorvertaling

Positie New Growth Strategies
Het team van New Growth Strategies bestaat uit creatieve businessstrategen. Dit team heeft in het recente verleden bewezen als geen ander de link te maken tussen business strategieën en creativiteit voor toonaangevende merken.

Het team van New Growth Strategies heeft in de afgelopen jaren met veel creatieve bureaus samengewerkt en wil dat vooral voortzetten. Maar als klanten willen dat het kersverse bureau ze helpt met strategie én creatie, dan hebben ze met New Growth Strategies bij TBWA de competenties en slagkracht in handen.

Bestaande klanten van Marc en zijn team zijn in de afgelopen tijd ook informeel ingelicht en zijn enthousiast over de lancering van het nieuwe bureau in het netwerk van TBWA.

Marc van Eck, Managing Partner van New Growth Strategies: “Steeds vaker vragen onze klanten om een stap verder te gaan. Om data en strategie door te vertalen in slagvaardige campagnes en culturele transformaties. Maar een team van business consultants uitbreiden met creatieven, creëert niet de cultuur die je nodig hebt om creativiteit een integraal onderdeel te laten vormen van business. Juist die stap willen we zetten en als je dat dan doet, dan maar meteen op topniveau. We hebben met TBWA\NEBOKO een partner om van te dromen.”

Rik Ledder, CEO van TBWA\NEBOKO: “Merken laten groeien zit in het DNA van TBWA. Maar het vereist ook analyse van het competitieve landschap. Business strategy gaat over het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren én te claimen. Dat is een ingewikkelde, moeilijke klus. Marc, Joost en het team hebben bewezen dit te kunnen voor toonaangevende merken. Met New Growth Strategies gaan we gezamenlijk merken en bedrijven helpen te groeien, door creativiteit compleet te integreren in de merkervaring die een consument ondergaat. We zijn ongelooflijk blij dat Marc, Joost en een belangrijk deel van het Business Openers team zich bij ons aansluiten.”

 

New Growth Strategies is gevestigd aan de Generaal Vetterstraat 82, 1059 BW Amsterdam. Voor meer informatie, mail naar marc.van.eck@newgrowth-strategies.com