SNS: ‘Aandacht voor de groei van ieder mens’

Inleiding

SNS helpt klanten in het verwezenlijken van doelen en dromen. Samen met hen kijken we naar wat ze nodig hebben en naar wat hen in de weg staat. Daar gaan we actief mee aan de slag. Alles zodat onze klanten een eerlijke kans krijgen om tot hun volle potentieel te kunnen groeien. Want wij geloven dat als iedereen op zijn of haar manier kan groeien, Nederland sterker wordt. We zeggen dan ook; eerst de mens, dan het geld.

Uitdaging

Een geïntegreerde strategie waarin merk, maatschappij, doelgroep en business samenkomen. Grootste uitdaging hierin was hoe je consumentenbehoeften combineert met maatschappelijke impact. Dit ligt niet automatisch in lijn met elkaar. 

Doelstelling

Met een geïntegreerde strategie willen we laten zien dat SNS nu én van oudsher een maatschappelijke bank is. En willen we onze medewerkers trots maken.
Met focus op klantrelatie willen we de business strategie borgen en faciliteren. En willen we een nieuwe (jongere) doelgroep aanspreken.

Aanpak

We zijn diep in de geschiedenis van SNS en in de behoeften van de doelgroep gedoken. En hebben maatschappelijke vraagstukken geanalyseerd. Alle kennis en inzichten hebben we gebundeld in een onderscheidende merkbelofte: Aandacht voor de groei van ieder mens.

Resultaat

De nieuwe strategie en positionering heeft tot een hogere PR waardering geleidt, ruim 375K mediawaarde n.a.v. de introductie. En is de stijging van de merkoverweging ingezet. Daarnaast hebben we correlatie aangetoond tussen Aandacht en Groei. De SNS medewerkers en franchisenemers hebben een 8,6 gegeven voor de kick-off van de nieuwe positionering.

“Een goede positionering is als een complexe puzzle, zeker in combinatie met de grotere maatschappelijke uitdagingen waar we met z’n allen voor staan. We wilden echt een geintegreerde strategie, dienend naar merk, maatschappij, doelgroep en business. Dat gaat uiteraard gaat niet zonder hobbels op de weg. Wat een reis! Telkens als we vastliepen of een moment om te sparren nodig hadden, hielp NGS ons snel en in no-time weer op de rails. Door het stellen van de juiste vragen en met ons mee te denken. Een enorm waardevolle, maar bovenal ook leuke, samenwerking”. – Marjolein Kleinhuis, Manager Merk, Marketing & Communicatie SNS