Buccaneer Delft vertaalt haar visie naar concrete acties met OGSM

We zijn op de Paardenmarkt. Een prachtige historische locatie in de binnenstad van Delft. Vijf jaar geleden hebben de initiatiefnemers van Buccaneer Delft deze Paardenmarkt gerestaureerd en zich hier vervolgens gevestigd als accelerator voor scale-ups in de energie- en offshore sector. Sindsdien maken verschillende veelbelovende en innovatieve ondernemers gebruik van de faciliteiten en diensten van de Buccaneer.

Om de groeiambitie te vertalen naar een strategie vroeg Buccaneer Delft aan NGS-Express om dit proces vorm te geven met de OGSM-methodiek.

 De eerste van vier workshops werd gebruikt om de droom concreet te maken. De teamleden van Buccaneer vertegenwoordigen verschillende generaties binnen de sector. De kracht ligt in het verbinden van de kennis, ervaring, oude en nieuwe netwerken. Er werd een SWOT-analyse opgesteld en in de workshops gewerkt om het ambitieuze doel zo scherp mogelijk te krijgen, de Objective.

Covid-19 heeft enorme impact op de sector en ook invloed op de situatie van Buccaneer. Bij het bepalen van de Objective wordt hier rekening mee gehouden. Er wordt gekozen om een nieuwe propositie te ontwikkelen. Met deze propositie wordt ingespeeld op een snel veranderende markt en de specifieke kwaliteiten van de Buccaneer.

In de derde en vierde workshop komen we tot een zestal Strategieën. Met de grote van het Buccaneer team in ogenschouw, wordt scherp gekozen waarin men tijd en middelen investeert. De belangrijkste elementen in de Objective worden op deze manier concreet en meetbaar gemaakt. Hierna wordt een actieplan opgesteld, met tijdsplanning en ‘eigenaren’ per actie.

 Dankzij de open samenwerking werd de specifieke kennis van de verschillende deelnemers goed benut. Zo werden ambities concreet en haalbaar gemaakt. Het resultaat is een praktisch meerjarenplan om succesvol de volgende stap te kunnen zetten als Buccaneer Delft.

 Opdrachtgever en Managing Director van Buccaneer, Seriena Bal:

“Wij zijn erg enthousiast over de OGSM-methodiek en over de hulp van NGS Express in het verwoorden wat we in verschillende hoofden hebben zitten. Het is voor ons nu helder waar we naartoe willen en hoe we daar gaan komen, rekening houdend met het feit dat we onderweg natuurlijk nog onverwachte verrassingen gaan tegenkomen.”

 Meer weten over OGSM en de diensten van NGS Express? Stuur dan een bericht naar joost.niepoth@newgrowth-strategies.com.