Nederlandse tech-startup wil de wereld van strategische planning voorgoed veranderen

OGSM Software; de tool om een sterk strategisch businessplan te creëren en direct te activeren.

De ene organisatie besteedt bakken met tijd aan dikke plannen die nooit worden waargemaakt, de andere organisatie is in het wilde weg wat aan het doen zonder echt voortgang te maken. Door middel van OGSM Businessplan op 1 A4 kan een organisatie haar plannen en doelstellingen concreet én haalbaar maken. Daarnaast bestaat de kracht van agile werken, waarbij je leert door te experimenteren. Echter is de zwakte van deze methode dat dit vaak alle kanten op gaat. Agile OGSM brengt het goede van deze werelden samen. Met OGSM Software zijn plannen nu heel makkelijk en intuïtief te maken, door te cascaderen naar de hele organisatie, in de praktijk op te volgen en bij te sturen met overzichtelijke dashboards.

Organisaties willen dat alles wat er in de organisatie wordt uitgevoerd ook echt optelt. Dat mensen samen werken om de ambitie van een organisatie waar te maken. OGSM is dé businessplanning en alignment methodiek die dat mogelijk maakt en daarom wereldwijd een van de meest gebruikte methodes. De papieren A4-tjes blijken in de praktijk vaak lastig op te tellen. Om OGSM echt te laten werken in de dagelijkse praktijk en de kracht ervan volledig te benutten, is OGSM Software ontwikkeld.

De Nederlandse software startup OGSM Software laat dikke jaarplannen, persoonlijke to-do lijstjes en muren vol post-its voorgoed tot het verleden behoren. OGSM Software combineert businessplanning met agile werken in 1 simpele tool. Iedere organisatie heeft zijn eigen omgeving, die simpel toegankelijk en beveiligd in de cloud is. OGSM Software kan een continue verbeterende organisatie realiseren op weg naar de gewenste doelen.

Deze software is de tool om een sterk strategisch businessplan te creëren en direct te activeren in de gehele organisatie. Het dwingt organisaties om gerichte keuzes te maken en de juiste focus aan te brengen. Het biedt real-time inzicht in strategische planning en dagelijkse prioriteiten van medewerkers en teams. Met een helder dashboard wordt in 1 oogopslag duidelijk waar bijgestuurd moet worden.

Afdelingen, teams en collega’s houden elkaar met behulp van de software eenvoudig op de hoogte van de te nemen stappen en bieden real-time inzage in vorderingen. Het helpt zelfsturende en multidisciplinaire teams om op afstand samen te werken en faciliteert agile werken. Met OGSM Software blijft de gekozen strategie top of mind. Iedereen weet precies wat er nodig is om de gezamenlijke bedrijfsdoelen te bereiken en gaat ervoor!

De oprichters van New Growth Strategies (onderdeel van TBWA\worldwide) Joost van Gelder en Marc van Eck, schrijver van ‘Businessplan op 1 A4 – snel en effectief plannen met OGSM’, hebben hun krachten gebundeld met de oprichters van Bizaline, Edward van der Kolk en Antoinette Wieman, om het gat tussen strategieontwikkeling en de praktische dagelijkse uitvoering te overbruggen. Dit heeft geleid tot de lancering van de nieuwe Nederlandse tech-startup OGSM Software. www.ogsmsoftware.com

Partijen die al met OGSM Software werken zijn o.a. Bouter Cheese, Heijmans, Rode Kruis, Grant Thornton en Grainpro.