MeMo2 en New Growth Strategies sluiten partnership

MeMo2 en New Growth Strategies sluiten partnership. MeMo2 en New Growth Strategies gaan intensief met elkaar samenwerken. MeMo2 (onderdeel van Kantar), zal haar meettechnologie integreren in de dienstverlening van New Growth Strategies (onderdeel van TBWA\). De samenwerking biedt grote merken verbetering, versnelling en vereenvoudiging van grootschalige merk- en marketingprojecten.

De informele samenwerking bestond al langer en begin 2021 werd de officiële samenwerking bekrachtigd. Door een flinke overlap aan klanten en de prettige manier waarop werd samengewerkt lag een meer formele vorm van coöperatie voor de hand. Met het inbrengen van de geavanceerde meettechnologie van MeMo2 wordt verdere dynamiek, transparantie en activatie aan de New Growth Strategies methodiek van OGSM (objective-goals-strategies-measures) toegevoegd. Het wordt daarmee een OGSM 2.0

Marc van Eck, co-founder van New Growth Strategies zegt hierover: “we kunnen nu consumentengedrag en merkontwikkelingen niet alleen dagelijks monitoren, maar zien ook welke drivers, binnen media en marketing, daar het meest invloed op uitoefenen. Dat maakt het doelgericht versterken van merken tot een sneller en volledig data-gedreven proces. Bovendien blijft het bouwen van sterke merken echt mensenwerk. En laat dat de sterkte zijn van MeMo2’s THX platform met haar filosofie van people-centric measurement”.

Onlangs is gezamenlijk ook een specifiek nieuw product ontwikkeld om de kracht, relevantie en waarde van merken kort-cyclisch, feitelijk en transparant te kunnen vaststellen. Deze innovatie is toegevoegd aan de OGSM 2.0. De beweging van cocreatie en innovatie zal door deze partnership verder worden uitgebouwd.

Marcel Vogels, oprichter van MeMo2: “onze visie is dat merken zelf de regie moeten nemen over hun commerciële toekomst. Transparantie van effecten op het merk en de onderliggende business is het sleutelwoord. Maar uiteindelijk moeten specialisten op de vloer ermee aan de slag om het merk continue te versterken. Dat is de taak die New Growth Strategies gaat vervullen met hun aanpak van OGSM 2.0”

De verwachting is dat dat de OGSM 2.0 methodiek de ‘default-methode’ wordt van invloedrijke CMO’s. Ook zal de OGSM 2.0 methodiek actiever binnen het TBWA\Worldwide netwerk onder de aandacht worden gebracht. Het maakt ook een doelgerichte en effectieve samenwerking tussen bureaus en merken mogelijk. De samenwerking faciliteert ook internationale samenwerking en projecten. De overname van MeMo2 door Kantar brengt voordelen met zich mee zoals een actief internationaal netwerk, diverse platform integraties met grote ad networks en connecties met wereldwijde first party audiences.