Haal meer uit jouw businessplan met OGSM Software

Via Business Plan op 1A4, oftewel de OGSM methode maak je in één oogopslag duidelijk hoe verschillende onderdelen samenhangen met de doelstelling en met elkaar. Dit maakt het tot een krachtig middel om voortgang en focus te bewaken. Het dwingt om echte keuzes te maken en daardoor meer kans op succes te creëren.

In de praktijk merken we dat het plan in de waan van de dag wel eens naar de achtergrond verdwijnt. Actiehouders vergeten hun taken en het management moet actief achter de stand van zaken aan. Daarom hebben we afgelopen periode meegewerkt aan een oplossing om nog makkelijker, nog meer uit de methode te halen.

Het resultaat: OGSM Software . Een beveiligde online monitoringtool voor jouw businessplan. Gemakkelijk te delen met collega’s en altijd up-to-date doordat iedereen in dezelfde versie werkt. Doormiddel van automatische reminders blijft het plan top-of-mind. Actiehouders worden herinnerd aan het uitvoeren van hun taken en de voortgangsgrafieken geven duidelijke handvatten voor gerichte bijsturing.

 OGSM software is de ideale tool om zelfsturende teams op een agile manier te laten werken aan het succesvol bereiken van organisatie doelstellingen.

We vroegen Joost Wetzels (Algemeen Directeur Bouter Group) naar zijn ervaringen met OGSM Software.

“Sinds een aantal maanden werken we bij Bouter met OGSM Software. Het helpt ons de organisatie om te krijgen naar een nieuwe manier van werken. De tool faciliteert één manier van formuleren en beoordelen van doelstellingen en acties. Doordat de tool op een vast moment (bij ons één keer per maand) automatische de statusupdates aanvraagt kunnen we efficiënter en effectiever monitoren, reflecteren, bijsturen en de next steps bepalen. We houden elkaar beter op de hoogte van acties en spelen sneller in op veranderende omstandigheden zonder ons doel uit het oog te verliezen.

“Efficiënter en effectiever monitoren, reflecteren, bijsturen en de next steps bepalen.”

 Daarnaast staat ons businessplan nu op onze eigen locatie in the cloud en kunnen we mensen door de hele organisatie toegang geven om het plan te bekijken, inclusief actuele voortgang. Zo geven we inzicht in waar het bedrijf naartoe gaat en kan iedereen aan zijn/haar eigen stukken werken. Dat maakt het businessplan tastbaar en zorgt dat iedereen bij kan dragen aan het behalen van onze doelen.”

Benieuwd wat OGSM Software voor jou kan betekenen?

Mail naar info@newgrowth-strategies.com voor meer informatie.