‘Een goed plan maken is belangrijk, maar een plan goed uitvoeren maakt echt het verschil.’

Het familiebedrijf HBM Machines, ooit begonnen als kleine gereedschapszaak in Gouda, is uitgegroeid tot één van de bekendste leveranciers van machines, gereedschap en toebehoren in de wijde omgeving. De ambitie is nog groter, Noord West Europa veroveren. Om deze groei gericht en effectief vorm te geven, heeft de nieuwe CEO Jasper van Orden gekozen voor OGSM en de samenwerking met New Growth Strategies.

Met het MT is er een stevig plan gemaakt met een uitdagende Objective en 7 sturende strategieën waarbij zowel de inhoud als de gedragenheid van de keuzes erg belangrijk zijn. Iedereen is nodig om de ambities te realiseren. Het lonkend perspectief is ook verwoord in een inspirerend merkverhaal.

Jasper van Orden (CEO HBM Machines): ‘Een goed plan maken is belangrijk, maar een plan goed uitvoeren maakt echt het verschil. Met het MT zitten we ieder kwartaal en maken we de kwartaalplannen concreet. We informeren onze medewerkers over de prioriteiten voor komende kwartaal en over de voortgang binnen de strategieën en vieren samen onze successen. OGSM is hierbij een hele werkzame methode. Het helpt ons om pragmatisch onze ambitie stap voor stap te realiseren en ieder kwartaal met de juiste focus te bepalen. Er zijn al enkele zeer belangrijke stappen bereikt. Het team en de organisatie staat als een huis, het merk en bijbehorende merkidentiteit zijn ontwikkeld en het nieuwe distributiecentrum dat onze groeiambities mogelijk maakt, is in gebruik genomen’.