Creëer de toekomst met OGSM, businessplan op 1A4

Het is alweer 10 jaar geleden sinds het boek OGSM, Businessplan op 1A4, geschreven door onze co-founder Marc van Eck, van de drukpers rolde. Gedurende deze tijd zijn er in Nederland alleen al meer dan 40 duizend exemplaren verkocht, is het boek vertaald naar 5 verschillende talen en zien steeds meer professionals de waarde in van het model en passen het toe. OGSM verovert geleidelijk aan de wereld, en dat is positief nieuws. Want er zijn nog steeds talloze organisaties die buitensporig veel tijd besteden aan het opstellen van omvangrijke plannen die nooit gerealiseerd worden, of aan plannen die kwalitatief minder sterk zijn om de business echt verder te helpen.

OGSM – Businessplan op 1 A4 vormt de methodiek die hier verandering in brengt. Via OGSM worden plannen en doelen tastbaar en haalbaar, en wordt de strategie eenvoudig omgezet in duidelijke bewoordingen en cijfers. Deze kunnen niet alleen snel en beknopt omgezet worden in acties en verantwoordelijkheden, maar stellen je ook in staat om de strategie moeiteloos te communiceren naar alle niveaus binnen de organisatie.OGSM helpt je ervoor te zorgen dat alle inspanningen binnen de organisatie optellen en dat teams gemotiveerd samenwerken om bij te dragen om de doelen van de organisatie daadwerkelijk te verwezenlijken.

Door je plan te beperken tot slechts één A4 word je niet alleen gedwongen om uiterst gerichte keuzes te maken bij het formuleren van je plan, maar ook om de juiste focus te behouden bij de uitvoering ervan. Het koppelen van de strategische planning aan de dagelijkse prioriteiten van medewerkers en teams zorgt ervoor dat afdelingen en collega’s elkaar beter op de hoogte houden van de voortgang en te nemen stappen.
Met OGSM blijft de gekozen strategie ‘top of mind’ en weten alle betrokkenen precies wat er nodig is om de gezamenlijke bedrijfsdoelen te bereiken. Dankzij een overzichtelijk dashboard zijn de resultaten in één oogopslag duidelijk. Door voortdurend te evalueren of de strategie bijdraagt aan de gestelde doelen, weet je snel waar je bij moet sturen. Zo ondersteunt OGSM bij het realiseren van een voortdurend verbeterende organisatie.

Zeg definitief vaarwel tegen omvangrijke jaarplannen en download hier ons OGSM-template om aan de slag te gaan met jouw beknopte businessplan op één A4.